Dags för halv promilles-upproret!

En av fyra lider av allvarlig talängslan i vårt land.
Trots att kommunikation är nyckeln till framtiden märks det inte i ämnesfördelningen i grundskolans nya läroplan. Kolla in här:

Hur länge ska skolan kräva muntliga framföranden utan att ge eleverna verktygslådan? Det ska inte vara upp till enskilda lärare, om de har intresse för ämnet eller ej.  Sök efter ordet retorik i Läroplanen (går att ladda ner gratis som pdf) och du får NOLL träffar! Presentationsteknik likaså. Noll, zero, nada! Skolverket – gör nåt!

Rädslan för att tala inför grupp är en utbredd folksjukdom.

Det är dags för HALV-PROMILLES UPPRORET!  Alla behöver inte 900 timmar matte i sitt yrkesliv men alla har nytta av 30 timmars talar-träning, ja, till och med av tre. 30 timmar retorik är mindre än en halv promille av läroplanens 6.665 timmar.

In med retoriken på schemat! Självklart med ett klimat och en gruppstorlek så att alla vågar. Alla har rätt att lära sig den enkla och effektiva verktygslådan.

I Alla kan tala finns allt det som skolan borde lärt ut men inte gjorde.
K
öp boken under Kontakt

Om TalAkuten

Jag som skriver bloggen är retorikambassadör, författare och journalist. Det ska vara enkelt och roligt att hålla tal! Talakuten är alla ängsliga talares skyddsängel. Sajten är mitt bidrag till folkhälsan. Ingen ska behöva vara rädd för att hålla tal, ALLA kan lära sig att tala som ett proffs! Mina böcker är pepprade med praktiska och konkreta tips. Karismakoden kom 2006 och har sålt i över 40.000 ex (översatts till norska, finska och danska). 2011 kom Alla kan tala, en konkret och praktisk handbok i konsten att hålla ett tal eller en presentation på jobbet, i skolan eller någon annanstans.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s