TalAkuten växer så det knakar

Talakuten växer...

Oj, så roligt det är när besökarantalet slår nya rekord! Vi är bara i april och redan peakar statistiken. Populäraste sidorna just nu är 11 smarta tips, Bröllop, Födelsedag och Tack.

Normalt är det maj och juni som är högtidstalens högsäsong, med bröllop, student och alla avslutningar. Roligt tycker somliga, svettigt och nervöst säger andra…

Spara den här sidan i dina favoriter!

Det är för alla nödställda festtalare jag har gjort min blogg. Gör en insats för folkhälsan – sprid att TalAkuten finns! I vårt land lider tre av fyra av talängslan, somliga våndats hela livet. 

Det är inte klokt att det ska behöva vara så! Alla borde få lära sig grunderna i skolan, det tar faktiskt inte särskilt lång tid att lära ut. En till två timmar brukar räcka när jag coachar någon inför ett tal eller en presentation. Då sitter grunden för både innehåll och framförande och de flesta brukar sedan upptäcka att det faktiskt är roligt att stå i centrum.

Alla kan lära sig tala som ett proffs. Det är ett demokratiproblem att vi inte får lära oss retorikens effektiva verktygslåda i skolan. Med kunskap minskar rädslan. Och det handlar inte om att bli mer strömlinjeformad – tvärtom. All medie- och retorikträning borde handla mer om vikten att vara sig själv än att bli någon annan. Inget övertygar som äkta vara!

Enligt en amerikansk undersökning kommer tala inför grupp högst upp på listan över de vanligaste fobierna, t o m före döden – se hela listan). Hur rädd är du att tala offentligt? Testa dig!

Annonser

Om TalAkuten

Jag som skriver bloggen är retorikambassadör, författare och journalist. Det ska vara enkelt och roligt att hålla tal! Talakuten är alla ängsliga talares skyddsängel. Sajten är mitt bidrag till folkhälsan. Ingen ska behöva vara rädd för att hålla tal, ALLA kan lära sig att tala som ett proffs! Mina böcker är pepprade med praktiska och konkreta tips. Karismakoden kom 2006 och har sålt i över 40.000 ex (översatts till norska, finska och danska). 2011 kom Alla kan tala, en konkret och praktisk handbok i konsten att hålla ett tal eller en presentation på jobbet, i skolan eller någon annanstans.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s