Måns vann med Äkta Vara

Visst blir man stolt över Sverige! Vi må vara ett litet land, men vi är stora i musiksammanhang. Sex segrar i Eurovision Song Contest är inte fy skam!

Bara Irland har vunnit fler gånger, nämligen sju. Inget annat nordiskt land kommer ens i närheten. (F’låt Norge, kan inte låta bli att nämna att ni i alla fall har rekordet i flest sista-placeringar – hela 11 stycken).

Ingen kan missta sig på glädjen Måns Zelmerlöv utstrålade när han sjöng sin segerlåt i Eurovisionsfinalen. Äkta Vara rätt igenom!

Ingen kan missta sig på glädjen Måns Zelmerlöv utstrålade när han framförde sitt bidrag  i Eurovisionsfinalen. ”Jag körde för publiken på plats och sket i att spänna ögonen i kameran.”

Bra artist, bra låt, bra framförande. Och undrar om inte Måns också kom en vinnande hemlighet på spåret: att vara sig själv framför tevekamerorna! Så här svarade han i alla fall då Sanna Nielsen kommenterar att han såg ut att bara ha njutit under numret. – Vi repar så sjukt mycket, två gånger varje dag inför fullsatta läktare. Till slut undrade jag vad jag kunde göra bättre, för det släppte aldrig på riktigt. På genrepet sket jag i det. Jag körde för publiken på plats och sket i att spänna ögonen i kameran. Då blev det lättare. Kolla in Måns på SVT: sida, se hur glädjen lyser igenom under hela hans framförande!

Och tack för att vi nästan helt slipper flirtandet med kameran, det som ofta blir så fånigt och tillgjort! Äkta vara är oslagbart och vi känner igen när det finns där. Alla har vi en inbyggd skanner och avläser mer än vi tror: ansiktsuttryck, kroppsspråk, ögonens glans, röstens innehåll…

Känslor smittar, är en gammal sanning. Ny hjärnforskning förklarar varför. Vi har alla en speciell typ av nervceller som kallas spegelneuroner. Enkelt uttryckt är de en slags hjärnans ’härmapor’ som hjälper oss att tolka omvärlden. Ser vi någon som visar äkta glädje, där munnen ler brett och känslan bara lyser ur ögonen, aktiveras samma område i vår egen hjärna. Vi blir själva gladare. Spegelneuroner är en förklaring till varför vissa påverkar oss mer än andra. Läs mer om Äkta Vara under 11 smarta tips.

Grattis Måns Zelmerlöv – Bra gjort!  Enkelt, proffsigt, snyggt!

Annonser

Om TalAkuten

Jag som skriver bloggen är retorikambassadör, författare och journalist. Det ska vara enkelt och roligt att hålla tal! Talakuten är alla ängsliga talares skyddsängel. Sajten är mitt bidrag till folkhälsan. Ingen ska behöva vara rädd för att hålla tal, ALLA kan lära sig att tala som ett proffs! Mina böcker är pepprade med praktiska och konkreta tips. Karismakoden kom 2006 och har sålt i över 40.000 ex (översatts till norska, finska och danska). 2011 kom Alla kan tala, en konkret och praktisk handbok i konsten att hålla ett tal eller en presentation på jobbet, i skolan eller någon annanstans.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s